maanantai 13. syyskuuta 2010

Sitä tikulla silmään - osa 2/2


Muistelot jatkuvat!

Animecon V 14.-15.7.2007

Nostalginen conpaikka on nostalginen. Katson yhä aloittaneeni cosplayn kunnolla edellisestä Jyväskylän Animeconista vuodelta 2004, joten palaaminen ensimmäiselle pukuilupaikalle oli varsin lämpimiä tunteita pintaan nostattava kokemus. Ohjelmaan tuli tutustuttua jotain mangaesitelmää seuraamalla - en vain kuollakseni muista mitä. Muistikuvat ovat muutenkin hieman hatarat, sillä koko con oli hyvin pitkälti paniikintäytteinen, syystä että: kävin ensimmäisen (ja tähän mennessä ainoan, toivottavasti ei kuitenkaan viimeisen) kerran kokeilemassa ryhmäkisaamista. Prince of Tennis oli yhä ja edelleen kova sana, ja Tenimyu (PoT-musikaalit) -meiningillä lähdettiin kisaan. Treenattu oli alkusyksystä lähtien, ja se onneksi näkyi, sillä ykkösija napsahti. Kyseistä kisaa muistellaan porukassamme yhä tipat linssissä.
Yksilökisaa kävin seuraamassa, Trinity Blood jyräsi. Conin jälkeen Anikin keskustelupalstoilla käytiin eeppistä vineämistä siitä, miksi aina kaikki samat voittaa, tuomaristo on lahjottu yms. Aniki.fi: parasta viihdettä kesällä 2007.

Puku: Inui Sadaharu, Prince of Tennis / Baralai, Final Fantasy X-2
Cosplaykilpailu: tuomaristo (ryhmäkilpailu 1. sija)


Do Your Best n. kohdasta 2:45 eteenpäin. Yhdeksän tanssivaa pikseliä! Allekirjoittanut laitimmaisena vasemmalla.


..missä olen ollut vuoden 2007? En löydä todistusaineistoa käyneeni mistään muusta conissa tuona vuotena, voiko olla näin? Vanha ei muista.


Tracon III 16.2.2008

Traconiin oli tarkoituksena lähteä pitkästä aikaa ilman pukua, mutta viime hetken mielijohteesta raahauduin kirpputorille ja kyhäsin kasaan Rebornin Hibarin. Ohjelma jäi jälleen kerran melko vähäiselle huomiolle, mutta kävin sentään paraparatunnilla tanssimassa pari biisiä, jotka tosin jo entuudestaan osasin.
Cosplaykilpailu koostui jälleen yksilö- ja parikisasta, joista kolme parasta valittiin yleisöäänestyksellä, jonka lisäksi tuomaristo jakoi kasan kunniamainintoja. En käynyt katsomassa kisaa taaskaan. Jostain syystä cosplaykisa Traconissa TTY:n tiloissa on aiheuttanut sen tason epätoivoa, etten ole kertaakaan eksynyt sitä katsomaan, vaikka olisin halunnutkin.





Puku: Hibari Kyouya
Cosplaykisa: yleisöäänestys, tuomaristo


Nekocon 5.-6.7.2008

Nekoconin paluu! Lähdin Nekoconiin samalla puvulla kuin edellisessä vastaavassa. Musiikkikeskukselle palattiin varsin innolla, ohjemasta irtosi jälleen paraparatunti, cosplaykilpailu katsomossa, sekä FFFight, joka on mielestäni yhä paras, jonka olen nähnyt. (Montaa en ole nähnyt, mutta kaikki muut kohdalle sattuneet ovat olleet aika mitäänsanomattomia minun näkökulmastani.) Cosplaykilpailussa istuin suu auki ja silmät selällään tuijottamassa ihan älyttömän hyvälaatuista kisaa, josta muistan olleeni hyvin hämmentynyt ja hyvin pitkään. Valtavia sirkustelttoja ei perinteiseen malliin kisassa ollut, vaan ns. yksinkertaisten pukujen taso oli aivan hillittömän hyvä.

Puku: Luciola, Last Exile
Cosplaykisa: yleisöäänestys, tuomaristo






Animecon VI/Finncon 2008 26.-27.7.2008

Oman puvuntekohistorian kannalta Animecon VI on ehkä henkilökohtaisesti merkittävin, sillä menin valitsemaan tehtäväkseni puvun, jolle olin n. puoli vuotta aiemmin nauranut "hahaha onnea vaan jokaiselle joka tota lähtee tekemään, ei käy kateeksi 8D". Final Fantasy XII:n Balthier oli melkoisen kunnianhimoinen pukuvalinta, mutta puku tuli tehtyä, ja silloista proppia lukuunottamatta olin ja olen yhä aikaansaannokseeni aivan älyttömän tyytyväinen. Ainoa puku, jota olen tehnyt valmiiksi conia edeltävänä yönä klo. 04.30. Memo minulle: EI ENÄÄ IKINÄ.
Puvun huono puoli on se, että housuissasi on sademetsä ja olet vuorautunut minimissään yhteen kerrokseen tekonahkaa ja softista käsivarsia lukuunottamatta. Viikonloppu olin aivan uskomattoman helteinen eikä missään ollut viileää - con menikin lähinnä pystyssä pysymiseen ja hikoilun minimoimiseen. Kasaan saatiin puolivahingossa pieni FFXII-ryhmäkin.
Osallistuin cosplaykisaan, sain parhaan pelihahmon kunniamaininnan ja muistan valitettavasti cosplaykisasta parhaiten, tämä on vain ja ainoastaan minun mielipiteeni, latteimman palkintojenjaon ikinä.

Puku: Balthier, Final Fantasy XII
Cosplaykisa: yleisöjury, tuomaristo (Paras pelihahmo)






Tracon IV 7.2.2009

Traconiin oli tarkoitus lähteä puvuitta, mutta jällen viime hetken innostus iski ja ompelin kasaan Itoshiki Nozomun puvun Kuusou Rumba -alkutunnarista. Paikan päällä tapahtui törmäys muiden sarjan hahmojen kanssa ja eeppisiä valokuvia syntyi.
Ohjelma jäi jälleen hyvin vähäiselle - kulutin kerran tanssimattoa ja kävin kokeilemassa karaokea (hys hys, kukaan ei ollut kuuntelemassa) ja, yllätys yllätys, en ollut katsomassa cosplaykisaa vieläkään. Jonain päivänä hankin itseni Traconin cosplaykisan katsomoon vaikka mikä tulisi. Alitajuntani boikotoi tietoisesti Traconin cosplaykisoja jotten osaa kertoa niistä mitään.
Palkintolinjalla kisa jatkoi samaa rataa kuin aiemmin - sijat 1-3. sekä liuta kunniamainintoja.

Puku: Itoshiki Nozomu - Zoku Sayonara Zetsubou-sensei (Kuusou Rumba version)
Cosplaykilpailu: Yleisöäänestys, tuomaristo






Desucon 2009 6.-7.6.2009

En ollut alunperin lainkaan osallistumassa Desuconiin, muistaakseni tuskailin sitä etten jaksanut tehdä uutta pukua eikä intoa ollut, kun edelliskesän Balthier oli vienyt kaiken innon. Vaan toisin kävi, sain kutsun cosplaynäytöksen kutsuvierassarjaan, en viitsinyt enää kierrättää vanhoja pukuja enkä myöskään kiltäytyä kutsusta, ja uusi puku tuli kuin tulikin tehtyä.
Ensimmäinen Desucon oli henk. koht. mielipiteeni mukaan puhdasta voittoa - kävin katsomassa enemmän paneeleja kuin sitten.. vuoden 2003 Animeconin? En muista, mitä kaikkea tuli seurattua (Nootti Desuconilaisille! Missä ovat vuoden 2009 sivut? Vaadin arkistoimista! Haluan nähdä vanhan ohjelmakartan! Tai nootin siitä että feilaan kun en itse löydä niitä. :D), mutta Suomi-USA-Japani -cosplayluentoa sekä jotain K18-paneelia muistan kuunnelleeni.
Desuconissa otettiin käyttöön yleisön paljon pyytämä cosplaynäytös, joka ei kuitenkaan saanut suosiota, jota näytöstä vaativien lukumäärät olisivat luvanneet, ja ilmeisesti suurikin osa ilmoittatuneista jättäytyä pois. Puitteet näytökselle Sibeliustalon pääsalissa olivat ja ovat mielestäni parhaat, mitä Suomen coneista löytyy, ja kokonaisuudessa näytös oli ainakin lavan takaa varsin muikea kokemus.

Puku: Gwendolyn - Odin Sphere
Cosplaykilpailu: -






Animecon VII 10.-12.7.2009

Kaapelitehtaan Animeconiin lähdin hengailun lisäksi myös tekemään pari pienimuotoista hommaa kulissien taakse. Istuin panelistina Vakavaa keskustelua cosplaysta -paneelissa sekä tuomarina cosplaykisoissa. Tuomarointikokemus ei ehkä ollut paras mahdollinen ensimmäiseksi sellaiseksi, mutta mikäli joskus tuomariston pöydän taakse eksyy, on suunta toivottavasti vain ylöspäin.
Kiinnostavaa ohjelmaa en itselleni löytänyt - enkä toisaalta olisi sitä välttämättä kaivannutkaan, kun jalat olivat kipeinä rullaluistelusta ja amerikancollegehuppari teki kovasti töitä lämpöhalvauksen aikaansaamiseksi. Pukuni oli pitkästi aikaa varsin simppeli, mutta työmäärällisesti oli aivan samalla linjalla ns. yksityiskohtaisempien pukujeni kanssa. Hupparikangas oli valkoista collegea joka sitten värjäiltiin käsin reaktiiviväreillä, joilla värjääminen ei ole ihan yksinkertaisinta ja helpointa hommaa.
Kyseisen Animeconin uumoiltiin olevan viimeinen laatuaan - tällä hetkellä tosin taitaa olla suunnitteilla Animecon vuodelle 2011. Seuraan jännityksellä, mitä siitä tulee.

Puku: Spitfire - Air Gear
cosplaykilpailu: yleisöjury, tuomaristo



--

Vuoden 2010 coneista en kirjoita, sillä ne lienevät kaikilla niin tuoreessa muistissa. Listasta puuttuu tapahtumia, joissa ei ole tullut pukuiltua eikä tehtyä mitään tämän blogin valossa mainitsemisen arvoista (Ropecon 2007, Tampere Kuplii:t ja pari vastaavaa), vain pelattua Bang!ia ja taisteltua Megazonessa eeppisiä lasersotia.

Funfactina on huomautettava, että näiden kahden viimeisen tekstin kirjoittaminen on ollut aivan älyttömän raskasta normaaliin blogitekstieni räpeltämiseen verrattuna - en voi vain höpötellä mitä sattuu, kaiken maailman nettisivujen ja kisatietojen ja faktojen kaivaminen ja järjestyksessä pitäminen on hieman työläämpää kuin "satun olemaan mieltä x asiasta y" -bloggaaminen. Vaan onneksi tämä on nyt tehty, saan nukkua yöni rauhassa.

2 kommenttia:

  1. "(Nootti Desuconilaisille! Missä ovat vuoden 2009 sivut? Vaadin arkistoimista! Haluan nähdä vanhan ohjelmakartan! Tai nootin siitä että feilaan kun en itse löydä niitä. :D)"

    Tuollahan nuo: http://2009.desucon.fi/

    VastaaPoista