torstai 1. heinäkuuta 2010

Tracon ja kierrättämisen kesä

Tämä kesä menee pukurintamalla hyvin pitkälti vanhojen pukujen kierrättämiseen (Jos Eurocosplay-kysymysmerkkiä ei lasketa) ja korjailuun. Ajoissa ei tietenkään mitään voinut tehdä, vaan Traconia edeltävällä viikolla alkaa mieleen tipahdella "ai niin, en tykännyt tuosta osasta viime kerralla, voisinpa korjata" -ajatuksia joita nyt tässä värkkäillään vielä tämän illan ajan.

Traconissa kierrätykseen pääsee viime Desuconin Gwendolyn (Odin Sphere), joka on ollut kaapin päällä pölyttymässä tähän viikkoon asti. Säätiedotusten perusteella pukuvalinta osui nappiin, Gwendolynin releissä paikat eivät kovin pahasti pääse kuumenemaan, tuulenvire käy sen verran kivasti joka paikassa. Neiti oli aikoinaan paitsi ensimmäinen naishahmocosplayni, nykyään myös aika korkealla suosikkilistalla, joten olen lähdössä coniin melko innoissani. Ja ilman bindauksia (lisätkää tähän kohtaan enkelkuoroin laulua)!


Tipitii.


Ompelullisesti Gwendolyniin ei mitään muutoksia tule. Testasin vielä mahtuvani toppiin, irtohihat ovat hyvässä kuosissa ja no, siinä se kankaan osuus olikin. Vyötäröstä alaspäin puku on kokonaan pelkkää softista, ja suurin rassaus onkin kohdistunut nimenomaan panssareihin ja aseeseen. Jalkapanssarit maalattiin uudestaan yrityksenä saada hyvin pieni metallinhohto aikaan, hopeisia osia on patinoitu hieman ja kulumat korjattu pois. Siivet vaativat vielä hieman maalausta (kiitos viime vuonna Sibeliustalolla päälleni juosseiden lapsien, ootte ihania ♥), samoin tutu.


Jos yli 15 denierin stayuppeja ei löydy eikä iho saa näkyä läpi, ratkaisu: vedä kahdet päällekäin ja läkähdy.


Odin Sphereä pelanneet tietävät, että Gwendolynin keihäs/psypher loistaa pelissä nätisti kun keräät aniliininpunaisia tähtösiä/phozoneita jotta voit kasvattaa mulpereita, joista kaikki tykkää. Viime kesänä heh_heh_lulz -proppina oli viinirypälekimppu, josta irtosi paljon hupia ja laadukkaita kuvia.Päätin kuitenkin mulperien sijaan pakertaa aseen kanssa ja saada kristalliin valon, joka ideana heräsi viime kesänä, kun photoshootissa otettiin kuvia siten, että auringonvalo kävi hienon näköisesti kristallin (..muovikansion) läpi. Käytännön fysiikantaitoni ovat olemattomat, en tiedä sähkö-/lamppu-/ledhommista juuri mitään, kokeilla piti vaikka aika suuret epäilykset koko homman onnistumisesta olikin.
Mutta!


Voilà!


Kuvassa sisällä on yksi ledi, näkyy hyvin pimeässä, valoisassa huonommin, joten ledejä tulee vielä kaksi lisää. Oli muuten teoriassa maailman yksinkertaisin homma - onneksi tuli kokeiltua, niin osaa vääntää valon uudemmankin kerran jos vastaavia proppeja on tullakseen.

Vuosilinssit ovat iloinen asia, joten viime Desun linssit pääsevät uusiokäyttöön. Linssit on ostettu Cybershopista, josta positiivisena yllätyksenä löytyi juuri sellaiset joita etsinkin. Peittävät muuten vihreät silmät kuin unelma, jos joku tarvitsee allaolevan näköisiä linssejä, niin kyseessä on Cybershopin 2-tone Sweet Violet.


Vasemmalla ilman linssiä ja meikkiä, oikealla linssi + 15 sekuntin meikkirykäisy.


Tänään kaiken pitäisi olla kasassa ja tavaroiden pakattuna, huomenna kutsuu viikon viimeinen työpäivä ja illalla hyppään junaan Lahden ja Riihimäen kautta Tampereelle. Nähdään Traconissa!

2 kommenttia:

  1. Uuuh, ledikeihäs näyttää aika houkuttelevalta. Toivottavasti pääsen ihailemaan sitä viikonloppuna ihan lähietäisyydeltä!

    VastaaPoista
  2. Lähietäisyys on aina näissä hommissa vähän ehheh, mutta tervetuloa silti. :D

    VastaaPoista