perjantai 21. tammikuuta 2011

WIP

En varmaan koskaan jaksa kyllästyä work in progress -kuvista intoilemiseen. Pidän proppien ja muiden rakentelua vaativien asioiden wip-kuvista ompelun etenemisprosessiakin enemmän - kuvalliset raportoinnit ompelusta ovat toki mielenkiintoisia, mutta eivät vedä vertoja intoilulleni kun pääsen selaamaan proppien valmistuskuvia. Yksi suosikkialueeni tässä harrastuksessa on se, että propeista (ja puvuistakin) löytyy aivan käsittämättömiä materiaaleja, rakenteita ja tapoja saada puvun osia kasaan. Olen aivan fiiliksissä jos joskus pääsee näkemään, miten joku on saanut mahdottomalta näyttävän haarniskan jo pelkästään pysymään päällään siten, että se näyttää vaivattomalta, millä tukirakenteilla painovoimaa uhmaava peruukki on saatu pysymään kuosissaan ja mistä joku on rakentanut itselleen törkeän hienon ja aidonnäköisen monimetrisen miekan.

Ani.mua stalkatessani ja blogeihinne eksyessäni tuuletan aina raivoisasti, kun joku on laittanut kasaan jonkin sorttisen wip-blogipäivityksen. Olen sydämeltäni ikuinen näpertelijä ja on älyttömän inspiroivaa nähdä, miten eri ihmiset keksivät eri keinoja periaatteessa samanlaisten asioiden rakentemiseen - conissa kun ei propeista näe mistä proppi oikeastaan koostuu ja mitä kaikkea sen sisällä on. Moni kakku päältä kaunis, olisittepa nähneet ystäväni ilmeen kun puin Gwendolynia päälleni viime kesän Animeconiin. Se on päällepuettaessaan ehkä esteettisesti kyseenalaisin pukuni ikinä, mutta pääasia on, että sitä ei näy kun koko puku on päällä. :D

Olen ottanut kuvia pukujen eri valmistusvaihteista suurinpiirtein vuodesta 2006 lähtien. Aina kun saan jotain proppia hiemankin eteenpäin, kaivan kameran esiin ja taltioin. Kuvaan puvuntekoprosessia aivan omaksi ilokseni, en ole tehnyt kuvilla tähän mennessä yhtään mitään (..jos ei lasketa sitä valinnaiskurssia koulussa, jonne olisi tarkoitus raportoida yhden puvun tekoprosessi, joka oikeastaan piti tehdä jo kaksi vuotta sitten..). Selailen uutta pukua aloitellessani valokuviani läpi ja katselen, josko vanhoista kuvista löytyisi jotain vinkkejä uusiin proppeihin ja voisiko asian x vuoden takaa tehdä nyt eri tavalla. Wip-kuvien selaaminen on myös aivan uskomattoman viihdyttävää, kun päälle ei ole vielä heitetty tuhatta gessokerrosta ja maaleja peittämään sitä, mitä propin tekemiseen on käytetty.

Siispä! Koska halusin päivittää blogiani enkä jaksanut pohdiskella syvällisiä, päätin kaivaa kansioni läpi ja nappailla sieltä joitain WIP-kuvia viihdykkeeksenne. Aivan hirveästi näitä ei ole, koska olen suhteessa tehnyt aika vähän pukuja, jotka vaatisivat hervottomia / vaikeatekoisia proppeja, mutta löysin muutaman joista ehkä irtoaa jotain viihdykettä ja täytettä blogille. Seassa on myös pari ompelukuvaa, ei nyt ihan vain täytteenä mutta melkein.

Bleachin waraji-sandaaliproto..

..ja valmiina.


Spitfiren takin värjäystä - Ei Enää Ikinä


Kun värjää peruukkia, kannattaa leikata ne kynnet lyhyeksi jotta kumihanskat eivät hajoa seurauksena oranssi peukalo seuraavaksi pariksi kuukaudeksi.
Nykyään huoneeni on proppeja tehdessä täynnä jotain veistojätettä. Tässä kohtaa mikrokovetettavaa massaaa.
Ja sitä massaa tosissaan olisi hyvä vahtia ettei se kärvene siellä mikrossa.


Yksi tämän hetken projekteista.


Cheese, cheese everywhereTällä hetkellä pukurintamalla värkkäilen pääosin Painen Berserkeriä. Olen tilaillut Briteistä monta erää rumaa, sinistä makkarankuorilycraa ja taisin vihdoin ja viimein saada kasan oikean sävyistä kangasta. Värkkäsin myös itselleni Painen korun, jonka tekemisestä olisi tarkoitus saada aikaiseksi videomateriaaia heti, kun saan käsiini koneen joka ei sammu ensimmäisen renderöintiyrityksen jälkeen. Toivottavasti joskus tässä piakkoin.

7 kommenttia:

 1. WIP kuvat = <3<3<3

  Ehdottomasti samaa mieltä: lisää WIP kuvia suomalaiseen animublogosfääriin. Pitääpä itsekin kunnostautua tässä tänä vuonna vähän enemmän. :D

  Suurta arvostusta mintunvihreille Bleach warajeille. Sydämeni suli.

  VastaaPoista
 2. Jonkun muun WIP-kuvat antavat aina itsellekkin sellaisen tunteen, että voisinhan sitä minäkin osata. Siksi niitä on aina niin kiva katsella. Oli ne sitten ompeluista tai propeista.

  VastaaPoista
 3. Unf unf unf kiitos näistä herkullisista kuvista! ♥ Ihan samaa mieltä, propeissa soveltaminen on parasta. On vaan äärettömän siistiä nähdä, miten jostain romukasasta muodostuu eeppisiä viritelmiä.

  Ovelaa muuten tuo tekoprosessin talteen ottaminen itseään varten. Pitäisi varmaan itsekin harrastaa sitä useammin, yleensä innostun varsinaisesta tekemisestä vähän liikaa ja unohdan kameran olemassaolon täysin. :c

  VastaaPoista
 4. Valmistuskuvat ovat ihania, et osaa arvata, kuinka halajaisin syödä noista ison kasan.

  Paine! Painepainepainepaine. Ihana Paine. Olet ehdottomasti paras ehdokas tällä hetkellä miettimistäni pukuilijoista tuohon hahmoon. *palvontaa* Epäilemättä eeppistä odotettavissa.

  VastaaPoista
 5. Minkä nimistä tuo mikrokovettuva massa on? Olen kuullut vain ilma ja uunikovettuvista. Pitääkö se kovetettaessa muotonsa vai tekeekö cernitit (= lörähtää muodottomaksi uunissa)?

  VastaaPoista
 6. Wuhuu, ylistystä Berserker puvuille! Suomi tarvitsee niitä lisää .D

  I feel for you tuossa värjäysasiassa, itselläni kynnen valkoiset osat ovat yhtäpitkät kuin tuo, no, toinen osa, ja kumihanskat ei tykkää. Joten tälläkinhetkellä kädet ovat kauniin violetit joka saa ne näyttämään kuolleilta <3 kiva.

  VastaaPoista
 7. Biitti, mintunvihreä on uusi musta! Ja WIP-kuvatulvaa kannatettu ankarasti. :D

  Fukka, totta, hyvä pointti. Itsellä ainakin helposti unohtuu, että ihmiset ihan oikeasti tekevät kaiken käsillään eivätkä vain maagisesti loihdi proppeja ja pukuja jostain Narniasta.

  Wepi, ilo ilahduttaa! Kameroimisessa on juuri se huono puoli, että tekemistä pitää aina keskeyttää vähän väliä, mutta no, kaikkeen tottuu. :<

  pumpkin, hyvä jos kuvista oli viihdykkeeksi, ja kiitosta, mukava kuulla että pukusuunnitelmat ovat mieleen.

  Asagi, en kuollakseni muista massan virallista nimeä ja paketti on tällä hetkellä väärässä kaupungissa. Efaplastin kevytmassaa kuitenkin muistan varmasti olevan, enkä ole törmännyt niiltä kuin yhteen mikrokovetettavaan, kaikki muut ovat huoneilma-/uuniversioita. Helsingin HobbyPointista tuota on ostettu.

  Hansku, Berserker-bonding! <3 Värjäämisen ilot ovat varsin moninaisia. :D

  VastaaPoista