torstai 30. toukokuuta 2013

Blogiakin voisin joskus päivittää + Desucon WIP

Kas, on näemmä ollut vuoden tauko blogipäivityksissä. Oletteko koskaan kuulleet sellaisesta huhusta että WCS:n jälkeen saattaa tuo pukuinnostus hieman laantua? Näin kävi! Japanissa tuli heiluttua puvuissa sen verran tiheään tahtiin että kesän jälkeen pukukiintiö oli täynnä aika pitkäksikin aikaa. CosplayGaalassa heitin päälle Luscinian ja Frostbitessa Spitfiren, eli olen kierrätellyt vanhoja pukuja kun intoa puvun tekemiseen ei ole kamalasti ollut. Oikeastaan ongelma on ollut ehkä enemmän jaksamisessa ja viitsimisessä, vaikka innostusta olisikin saattanut olla. Mutta aina ei viitsi eikä jaksa!

Japanissa WCS:n jälkeen tuli seikkailtua Mandarakessa, jossa taisin ostaa Murata-hyllyn tyhjäksi. Tässä keväällä taannoin kipeänä sängyssä maatessani selailin kirjoja uudelleen läpi ja intouduin aika monestakin puvusta. Desuconiin oli kuitenkin melko vähän aikaa ja koska olen maailman hitain puvuntekijä, en viitsinyt ottaa liian isotöistä pukua kontolleni, vaan tarpeeksi simppelin puvun mitä voi ja ehtii rauhassa tehdä.

Kirjoja selaillessa löysinkin vanhan tutun Pinky Street -figuurisarjan Kaine-nimisen figuurin!Yhtään ei ole mitään yhtäläisyyttä hahmojen ulkonäössä joita valitsen, mutta: jälleen kerran päädyin siihen vaaleatukkaiseen, silmälappupäiseen heppuun. :D Puku itsessään menee suhteellisen simppeleillä kaavoilla, proppi on ihana yksinkertainen, pääsen taas tekemään silmälapun mutta itken hatun vuoksi ihan antaumuksella. En ole tähän mennessä onnistunut tekemään siistiä hattua ja kyseinen malli on se minkä kanssa aina taistelen, mutta ehkä jos tällä kertaa. Referenssikuvana käytön nimenomaan Muratan piirosta, vaikka ei noissa hirveän suurin eroja keskenään ole.


Muut sarjan Muratafigut (C)


Pukua olen tehnyt hissukseen omalla tahdilla, ja on muuten älyttömän rentouttavaa tehdä yksinkertaista pukua aikataululla, jonka ei edes tarvitse oikeastaan pitää. Puku on sen verran simppeli, että olen saanut näpertää proppiasioita rauhassa ilman kamalaa kiirettä. Muutenkin ompeleminen ja proppien tekeminen ilman mitään paineita tai odotuksia on ollut jopa kivaa - tuntuu että ehkä näitä pukuja jaksaa taas pitkästi aikaa tehdä. Ainakin vähän. :D
Harjanvarsiproppeja! Kepin käyttötarkoituksesta ei ole mitään tietoa, mutta pohjana harjanvarsi, johon nuppi + muut koristeet tehty jälleen Paperclaysta ja kaiverrettu mattoveitsellä. Päälle heitetty muutama kerros gessoa, hiottu ja lopuksi hopeamaalit.Ja lopputulos näyttää tältä. Muuta aikaansaatua ovat mm. hanskat, joita en ollenkaan jaksanut lähteä edes harkitsemaan ompelevani, vaan ostin valmiit kaupasta ja upotin vetoketjut hanskoihin. Tuli muuten ihan yllättävän siistit! Räpeltelen silmälapun osia myös hiljalleen kuntoon.


Valmiit hanskat!

Gessoamaton silmälappuhärpäke..

...ja gessottu silmälappuhärpäke.

Hame on valkosia tikkauksia vaille valmis ja hemmetin lyhyt. :D Tanssisukkahousujen metsästys alkaa kunhan siirryn pääkaupunkiseudulle töihin ensi viikolla. Desuconiin on enää pari viikkoa enkä ole varmaan tehnyt ikinä pukua näin lyhyessä ajassa, mutta olo on harvinaisen seesteinen. Pitäisi vaan ymmärtää tehdä vähän yksinkertaisia pukuja vähän useammin. ..pitäisi myös yrittää päivittää blogia tästä eteenpäin hieman useammin, mutta ehkä tämä tästä hiljalleen lähtee.

Lopuksi vielä maailman rumimmat kengät.


Ps. Blogiteksteissäni on luonnos, johon olen jo iskenyt kaikki WCS-reissun kuvat. Lupaan ihan oikeasti saada sen joskus kirjoitettua valmiiksi. :D

2 kommenttia: