lauantai 17. syyskuuta 2011

Hairserker

Puujalkaotsikot ftw. :D

Lupasin tehdä päivityksen Painen peruukista, joten nyt teen sen! Päivitän toisen kerran saman kuukauden aikana! Olen aikaansaava ja aktiivinen bloggaaja ainakin hetken!

Aluksi on pakko valittaa, että peruukkien muokkaaminen on aina omalla kohdallani se pakollinen murheenkryynini. Omistan tasan 8 peruukkia, mikä ehkä kertoo siitä etten omista kamalasti kokemusta niiden stailaamisesta. Olen valinnut niin monta ja niin monta kertaa lyhyttukkaisia hahmoja, että olen elänyt omalla tukallani. Rakastan hiusten laittamista, mutta peruukkien muokkaaminen aiheuttaa aivan hervotonta epätoivoa ja "onko pakko jos ei haluu :'C" -fiiliksiä. Olen opetellut tekemään propit ajoissa pois alta ennen itse pukua, seuraava etappi voisikin olla opetella vääntämään se peruukki valmiiksi samassa syssyssä. Huomaan aina leikkaavani ja lakkaavani peruukkia paniikissa paria päivää ennen conia, eikä se ole koskaan kamalan nautinnollista.

Painen peruukin muokkausta aloittaessani tuuletin raivoisasti peruukin päälle tulevista sarvista, joten verkon peittymistä ei tarvinnut aivan vainoharhaisesti pelätä, kun kriittisimmät kohdat jäisivät sarvien alle. Otsan hiusraja sekin jäi sarvin otsakappaleen alle, joten tärkeintä oli lähinnä saada peruukki pystyyn mahdollisimman hyvän näköisesti.

..no, se jälki olikin sitten vähän mitä oli. :D Desuconiin Paine valmistui aivan viime tingassa, peruukki yllättäen melkein viimeisenä. Peruukin ensimmäisestä muokkaamisesta en yksinkertaisesti ehtinyt ottaa kuvia, mutta otin Painen Nekoconiin mukaan ja tuunasin peruukinsinne uusiksi, joten kuvat ovat, onneksi, nyt siitä jälkimmäisestä taistelusta.

Lähtökohta oli tosissaan tämä:


Peruukki on tilattu ebaysta, skintoppia siinä ei ole. En muista mistä sen taannoin tilasin, muistaakseni joltain hämymyyjältä, mutta kuitu on aivan taivaallista, parempaan en ole vielä törmännyt. Luulen, että tässä kohta kyse oli tosin vain tuurista.
Muokkaamiseen käytin sitä tuttua Schwarzkopfin got2be glued -lakkaa, apuvälineinä tiheä kampa, harja ja hiustenkuivain.Aloitin muokkaamisen jakamalla peruukin pystyyn nostettavaan osaan ja sivuilta taakse sliipattavaan. Työstin ensin alasjäävän osan siksi, että ensinnäkin se oli helpompi vaihe, toiseksi pystyyn nostettava osuus olisi varmasti kärsinyt minun käsissäni aika paljon, jos olisin nostanut sen ensin ylös ja sitten vielä muokannut peruukin loppuun.
Painen tukka on sliipattu sivuilta taakse, sliippauksen hoidin kallistamalla peruukkipäätä taaksepäin jotta saisin kuidut mahdollisimman helposti päänmyötäisiksi, kampasin kuidut oikeaan kohtaan, lakkasin ja kiinnitin hiustenkuivaimella. Aina (silloin harvoin) kun joudun muokkaamaan peruukkia, käytän hiustenkuivaajaa lähes aina kiinnitykseen, helpottaa ja nopeuttaa hommaa aivan jumalattomasti.Niska on viimeisimmän kuvan jälkeen sliipattu päänmyötäiseksi (mistä en tietenkään tajunnut ottaa kuvaa tässä vaiheessa). Tämän jälkeen heitin peruukkipään kaulan ympärille narun, narun kattolamppuun kiinni ja peruukin roikkumaan alassuin.En tiedä harrastaako tätä kukaan muu, mutta tein vastaavan myös taannoin kun muokkasin Spitfiren peruukkia ja kuituihin piti saada aika paljon lisää nostetta. Peruukin ollessa alassuin suihkuttelin lakkaa peruukin alapuolelta ja kovetin silloin tällöin hiustenkuivaimen avulla. Taisinpa jättää peruukin yön yli roikkumaan alassuin jotta kuidut hieman taipuisivat toiseen suuntaan ja ne olisi mahdollisimman helppo nostaa seuraavana päivänä ylös.
Jälleen olin fiksu enkä ottanut juuri tästä vaiheesta kuvaa, mutta homma toimi joten kuten seuraavasti: Keräsin peruukin "pyörteen" molemmilta puolilta leveät suortuvat kuitua, suihkutin lakkaa, painoin suortuvat toisiinsa kiinni, ja kovetin hiustenkuivaimella. Muutamaan suortuvaparin kiinnittämisen jälkeen peruukki näytti tältä:


Tuota ..sipulia lakkasin ja föönasin aika paljon ja pitkään, sillä se toimi periaatteessa loppujen pystyyn nostettavien kuitujen tukena. Kun pohja tuntui tarpeeksi tukevalta, aloin nostamaan eri puolilta peruukkia lisää suortuvia samalla taktiikalla ylös. Missään vaiheessa en siis ole peruukkia tupeerannut.


Kaitaleet on sormin kasattu, tiheällä kammalla sileäksi kammattu, lakattu, ja kovetettu/kiinnitetty föönaamalla.


Ylläolevassa kuvassa kaikki pystyyn nostettavat kuidut ovat ylhäällä otsatukkaa lukuunottamatta. Sivuilla roikkuvat pitkät huitulat kuuluvat sivuille sliipattavaan osuuteen. Ne on jätetty alas tähän vaiheeseen saakka siksi, että saisin niillä peitettyä ylös nostettujen kuiteujen jättämät mahdolliset aukot, josta verkkoa näkyisi pahasti läpi. Ja tulivat hyvin tarpeeseen.Valmis peruukki:

Takaa

Sivulta

Edestä


Kuten kuvista näkyy, verkkoa näkyy kuitujen pystyyn nostamisen takia aika monestakin paikkaa, mutta Painen sarvet ovat onneksi niin peittävät, ettei peruukista oikeastaan näy juuri muuta kuin pystyyn nostettu osuus. Peruukin päähän saaminen oli myöskin oma haasteensa ja tarvitsi toisen käsiparin - itse jouduin pitämään peruukin pystyyn nostettujen kuitujen päistä kiinni ja toisella kädellä peruukkia paikallaan samalla, kun avulias ystäväni laskee sarviani kaksin käsin päähäni. :D Hyvin se sitten loppupeleissä onnistui, sarvet olivat juuri sopivan kokoiset ja peruukki mahtui alle. Sarvien ja peruukin aiheuttama vanne pään ympärillä oli aika napakka, mutta ei aiheuttanut aivan hirvittävää jomotusta,mitä nyt toinen ohimo oli hieman kipeänä. Napakasta istuvuudestaan johtuen ei tarvinnut pelätä peruukin eikä sarvien heilumista suuntaan eikä toiseen.

Nekoconiin peruukkia muokattaessa oli tullut huomattua että lakan määrää kannatti lisätä, Desuconin lopussa Painen peruukki oli jo aika räjähtänyttä mallia. :D

Räjähdys, sipuli ei enää ihan kestänyt kasassa conin viimeisillä tunneilla. Kuva (C) YumiKoyuki

Nekoconissa peruukki oli n. tuhannesti siistimpi ja pysyikin paljon paremmin kasassa.

Kuva (C) Laggy


Näin on Painen peruukki väännetty! Olen aika varma, että kaiken pystyisi varmaan tekemään jollain helpommalla tavalla, mutta onneksi tekemällä oppii. En ole kamalasti kirjoitellut mitään peruukkeihin liittyvää, joten toivon, että tästä tekstistä kuvineen ottaa edes jonkin sortin tolkkua. Jos ei ota, niin kysyä saa, yritän selventää parhaani mukaan. :D

8 kommenttia:

 1. Ooh, naru kattoon -taktiikka on nerokas! Itse teippasin joskus peruukkipään nurinperin keittiöjakkaraan, mutta tuo naru antaa kyllä huomattavasti enemmän työtilaa. Tattis vinkistä. :D

  VastaaPoista
 2. Hei jes, joku muukin roikottaa brutaalisti peruukkejaan väärinpäin ja ruiskuttaa lakkaa ihan törkeästi. 8D Pitää tosin itsekin käyttää tuota narupäätekniikkaa joskus, yleensä olen hoitanut saman homman sillä että olen pitänyt peruukkipäätä polvien välissä ja suihkuttanut/puhaltanut. Tuo nyt on x100 kertaa kätevämpää. 8'DDD

  VastaaPoista
 3. Itse sain Hadeksen peruukin kuidut käännettyä ylösalaisin vähän samalla tyylillä. ITse vain pesin peruukin ja levitin siihen kammalla muotovahaa ja annoin kuivua ylösalaisin. Kuitu kääntyi ylöspäin ja jäljestä tuli mielestäni hyvä. :)

  VastaaPoista
 4. Wepi, hyvä jos viritelmäni auttavat! Hankaluutta tosin lisää se, että peruukki pääsee vapaasti heilumaan minne sattuu.. :D

  Biitti, narusysteemissä on tosissaan tuo em. heilumisongelma, mutta tähän mennessä olen onnistunut sillä taktiikalla parhaiten! Nimim. Polvet ja jakkarat kokeiltu. :D

  Miwo, konstit on monet! Kiitos vinkistä, pitääpä kokeilla joskus tuotakin. :>

  VastaaPoista
 5. Sokerivesikovete lakan sijaan?
  Ei tarvitse hengitellä ärsyttäviä aineita, eikä lakkaa kulu pullotolkulla.
  Tai punkkarien suosima saippua tai mäntysuopasoosi...
  Muotovaahtoja ja erilaisia vahoja kannattaa myös todellakin kokeilla!
  Aineiden valintaan toki vaikuttaa eniten haluttu lopputulos :)

  Ja peruukkihan kiinnitetään omiin hiuksiin hiusneuloilla tai hengettömillä.

  Aika uskomaton värkki tuo sinun Paine.
  Kun keinot loppuu, niin konstit jää, sanotaan :)

  VastaaPoista
 6. Unknown, sokerivettä on tullut kokeiltua, ja itse tykkään pelata lakan kanssa ihan vain siksi että saan sillä parempaa jälkeä. :> Hiusvahojakin tulee käytettyä siistiimiseen niihin kohtiin mihin lakka ei auta.

  Ja kiitos!

  VastaaPoista